Flaş Haber

Safra kesesi için gelen hastayı kısırlaştırdılar


Safra taşından mustarip iki çocuk babası Arjantinli bir adam, safra kesesinin alınması için ameliyata girdi. Fakat hastanede yaşanan karışıklık, ailenin hayallerini kararttı.

Safra kesesi için gelen hastayı kısırlaştırdılar
Abone Olgoogle-news

41 yaşındaki Jorge Base, 28 Şubat Çarşamba günü Arjantin’deki Florencio Diaz devlet hastanesinde, kolesistektomi olarak da adlandırılan safra kesesi alma ameliyatı için bıçak altına yattı.

Fakat iddiaya göre hastane yönetimi, Jorge’nin safra kesesi alma ameliyatını, erkek cinsel organındaki sperm yollarının kesilmesi yoluyla yapılan kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olan vasektomi, diğer adıyla kısırlaştırma ameliyatı ile karıştırınca Jorge, kalıcı olarak kısır kaldı.

"GÜNLER KARIŞTI"

Aslında Jorge'nin haftalar önce planlanan safra kesesi ameliyatı, başlangıçta 27 Şubat Salı gününe alınmış, ancak son dakikada bir sonraki güne ertelenmişti.

Öfkeli mağdur Jorge’nin avukatı Diego Larrey, hastanenin safra kesesi ameliyatlarını genellikle Salı günleri, kısırlaştırma ameliyatlarının ise Çarşamba günleri yaptığını açıkladı. Bu durumun, doktorlar için bir kafa karışıklığına neden olduğu düşünülüyor.

Jorge, yanlışlıkla yapılan kısırlaştırma sonucu üçüncü kez baba olmanın ve eşiyle birlikte hayalini kurdukları kız çocuğunu yapmanın artık mümkün olmadığını söyledi. 

“YAPTIKLARININ DÖNÜŞÜ YOK”

Basına öfkesini bildiren Jorge, doktorlarının ona "başka bir çocuk sahibi olması için suni döllenmeyi düşünmesi gerektiğini” söyledi. 

Jorge, çaresizliğini şu sözlerle dile getirdi: 

"Yaptıklarının geri dönüşü yok. Kafamda sayılamayacak kadar çok soru var. Böyle bir ihmal ve bu kadar büyük bir hata, benim için açıklanamaz."

Kısırlaştırmadan sonra, aynı gün safra kesesi ameliyatı geçiren Jorge, hastanedeki doktorların kendisine kısırlaştırmanın kalıcı olduğunu ve düzeltilemeyeceğini açıkladığını iddia ediyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşadığı talihsizliği anlatan Jorge şunları söyledi: "Kimseyi suçlamak gibi bir niyetim yok ve suçlu aramaya da çalışmıyorum. Tek istediğim, durumuma bir çözüm bulunması, doktorlar ise bana olayı büyütmememi ve üstesinden gelmemi söylüyorlar. Yaptıkları hatayı hiç kimse üstlenmedi. Bunun yerine bana yaşım ve sperm kanalının boyutu nedeniyle düzeltme ameliyatının artık mümkün olmadığını açıkladılar. Bu karışıklık çok garip, çünkü safra kesesi sorunu, dosyam boyunca açıkça belirtilmişti. Tek yapmaları gereken ise dosyamı okumaktı..."

Hastanenin farklı ameliyat odalarındaki ameliyatların sırasına ilişkin idari prosedürlerdeki bir sorunun, hataya neden olduğu düşünülüyor. Arjantin Federal Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.


Hiç yorum yok

ETİKETLER